سولفات‌ باريم‌
نوشته شده توسط : 10x

موارد مصرف

 

سولفات باریم به عنوان ماده حاجب اشعه X برای آزمایشات پرتونگاری و توموگرافی کامپیوتری قسمتهای مختلف دستگاه گوارش مصرف می شود.

 

   فارماكينتيك

 

این دارو درصورتی که خالص باشد از دستگاه گوارش جذب نمی شود. یعد از مصرف خوراکی، مری، معده و دوازدهه فوراً آشکار می شوند، در صورتی که برای آشکار سازی روده کوچک 90-15 دقیقه وقت نیاز است. در صورت تجویز داخل روده ای با استفاده از یک لوله، روده کوچک بلافاصله نمایان می شود. شدت و سرعت ظاهر سازی روده بزرگ و انتهای روده کوچک با استفاده از تنقیه به وضعیت بیمار و فشار هیدروستاتیک روده بستگی دارد.

 

   مكانيسم

 

سولفات باریم زمانی که از بدن عبور می کند، میزان جذب اشعه X را افزایش می دهد. بنابراین شکل و ساختمان دستگاه گوارش را آشکار می کند.

 

   موارد منع مصرف

 

این دارو در صورت انسداد روده بزرگ و یا وجود سوراخ در دستگاه گوارش، احتمال بارداری یا دهیدراتاسیون نباید مصرف شود.

 

   هشدار

 

در صورت ابتلا به کولیت اولسراتیو، دیورتیکولیت مزمن با احتیاط مصرف شود.

 

   عوارض

 

احتمال بروز یبوست، تجمع مدفوع متراکم، انسداد روده و آپاندیسیت پس از مصرف (خوراکی یا تنقیه) دارو وجود دارد. سوراخ شدن روده ها توسط دارو نیز ممکن است منجر به پریتونیت، چسبندگی روده ها و مرگ گردد. استنشاق این پودر موجب بیماری ریوی می گردد.

 

   نكات

 

1- چندین ساعت قبل از انجام آزمایش از خوردن و آشامیدن خودداری شود. 

2- استفاده از سولفات باریم تا 2-1هفته بعد از نمونه برداری از روده بزرگ و رکتوم توصیه نمی شود. 

3- بعد از انجام آزمایش پرتو نگاری، به منظور جلوگیری از تجمع مدفوع متراکم بیمار باید مقادیر زیادی مایعات دریافت کند. بعضی اوقات ممکن است استفاده از ملین ها نیز ضروری شود. 

4- این دارو برای بیماران مبتلا به آلرژی، آسم، فیبروزسیس

تیک باید با احتیاط مصرف شود.

   ميزان مصرف

 

مقدار مصرف به نوع آزمایش و روش پرتو نگاری بستگی دارد. 

 

بزرگسالان: 

خوراکی: برای عکسبرداری از مری به روش single contrast 150-5 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V155-60% و به روش double contrast140-15 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V250-60% مصرف می شود. برای معاینه معده و دوازدهه به روش single contrast360-240 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V120-40% و برای معاینه روده کوچک به روش single contrast700-480 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V80-40% مصرف می شود. برای معاینه معده به روش double contrast ابتدا برای پوشش معده 140-75 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V250-200% مصرف می شود و پش از مشاهده پوشش و عکسبرداری، 300-150 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V80-40% نیز به کار می رود. برای معاینه روده کوچک (با استفاده از یک لوله دهانی) 2400-500 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V50-24% به داخل دوازدهه وارد می شود. 

برای انجام سی تی اسکن بدن 500-200 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V2-1% مصرف می شود. 

تنقیه: معاینه روده کوچک 5/2-2 لیتر از سوسپانسیون W/V40-17% مصرف می شود. برای معاینه روده بزرگ به روش single contrast 2/5-1/5 لیتر از سوسپانسیون W/V40-17% و روش double contrast 1000-350 میلی لیتر از سوسپانسیون W/V125-85% مصرف می شود. 

کودکان:مقدار براساس نیاز بیمار و به وسیله پزشک مشخص می گردد.

 

   تداخل

تداخل :

 



:: موضوعات مرتبط: مواد حاجب , ,
:: برچسب‌ها: سولفات‌ باريم‌ , دارو وبیماری , دارو , بیماری , مشخصات داروها , عوارض , موارد مصرف , فارماکینتیک , نکات , موارد منع مصرف , تداخل , میزان مصرف , مکانیسم , مواد حاجب , حاجب ,
:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: